


K tlakování nápojů v gastronomii dodáváme čisté plyny a směsi plynů pro potravinářské použití. Například směs pro čepování piva, dusík pro čepování vína a kysličník uhličitý pro čepování limonád.
Tato směs je tvořena 80% dusíku a 20% CO2. Směs těchto dvou plynů podporuje dobré vlastnosti piva a potlačuje ty špatné. Tato směs tedy tolik „ neprostupuje “ do piva tak, jako samotné CO2, které může způsobit při delším působení a vyšším tlaku přesycení nápoje oxidem uhličitým a ochraňuje pivo před zvětráváním. Zároveň však zachovává pivu „ říz “, který by se při použití samotného dusíku ztrácel. Při tlakování této směsi je možné mít pivo naražené 14 až 21 dní. Z tohoto důvodu se tato směs hodí pro provozovny s nižší výtočí a pro domácí použití, kdy chceme mít k dispozici stále točené pivo.
Tento plyn se používá pro tlakování limonád. Je to nejlevnější způsob tlakování nápojů. Při tlakování piva tímto plynem při delším naražení dochází k jeho přesycení. S tím jsou spojeny možné problémy s nadměrným pěněním a nadýmáním.
Používá se především k tlakování vína. Pro tlakování piva je nevhodný z důvodu, že pivo nemá „říz“.
Výše uvedené potravinářské plyny dodáváme v tlakových lahvích o objemu 13,4 litrů. Láhev je plněna na 200 Bar.
Můžete nás kontaktovat pomocí formuláře níže